Vrijdag 8 juni: Schaken voor Ruurd

Op vrijdag 8 juni a.s. organiseren we de 3e editie van Schaken voor Ruurd. We beginnen om 20.00 uur in De Eenhoorn en vragen een vrijwillige bijdrage voor KiKa (Kinderen Kankervrij). Zo willen we Ruurd en alle andere kanjers steunen, om kinderkanker uiteindelijk schaakmat te zetten.

Sinds begin januari 2015 is ons erelid Ruurd ernstig ziek. Hij heeft botkanker en zijn vooruitzichten zijn niet goed. Desondanks blijft hij vechten en ondergaat hij zware behandelingen om zo lang mogelijk door te kunnen gaan en leuke dingen te doen die hem positieve energie geven.

Ruurd vindt het leuk om weer eens een schaaktoernooi te spelen en zo ook weer spelers te zien tegen wie hij regelmatig mooie wedstrijden gespeeld heeft. Als je het fijn vindt om Ruurd te steunen in zijn strijd tegen kinderkanker en hem weer eens te zien, geef je dan op om aan dit speciale schaaktoernooi mee te doen. Dit doe je door een mailtje te sturen naar jeugdvegtlust@gmail.com met als onderwerp Schaken voor Ruurd. Als je andere kinderen of volwassenen kent die Ruurd kennen licht hen dan ook in, zodat we er met elkaar een mooi schaaktoernooi van kunnen maken.

Tijdens het schaaktoernooi staat er een collectebus, waarin je je vrijwillige inschrijfgeld voor dit toernooi kunt betalen. Het volledige bedrag wordt gestort als sponsorbijdrage voor het hardloopteam Run for Ruurd, dat deelneemt aan de jaarlijkse KiKa run. Op zes locaties in Nederland wordt gerend voor één doel: 95% genezingskans voor kinderen met kanker. In Utrecht vindt deze plaats op zondag 10 juni a.s. in het Maximapark in Leidsche Rijn. Vorig jaar was dit een groot succes en is er veel geld opgehaald om de strijd tegen kinderkanker aan te gaan. Dit heeft Ruurd en zijn omgeving veel positieve energie gegeven. Meer weten? https://www.runforkika.nl/run-for-ruurd of klik rechts in het actie menu op de Run for Ruurd foto. Er is ook een video gemaakt over Team Ruurd, die kun je hier bekijken: Run for KiKa – Team Ruurd from CuttoblackNL on Vimeo

Het format van het schaaktoernooi is afhankelijk van het aantal deelnemers en wordt op de avond zelf bekend gemaakt. Mensen die aan de slotronde van de competitie meedoen: het is geen enkel probleem als je later komt. We willen graag zoveel mogelijk mensen de gelegenheid geven om met en tegen Ruurd te schaken.

Ruurd kijkt er naar uit om jullie weer te zien!