Algemene informatie SGS Schoolschaaktoernooi 2023

Wanneer
Op zaterdag 25 maart 2023 wordt het Regionale Schoolschaak kampioenschap voor de SGS regio gehouden.

Waar
Het toernooi is van 10 uur tot 17 uur en wordt gehouden in het Niftarlake College in Maarssenbroek (Pauwenkamp 151 in Maarssenbroek). Let op: parkeren kan niet bij de school maar bij het zwembad of het Winkelcentrum Bisonspoor (route).

Voor Wie
Vanuit de diverse lokale kampioenschappen hebben de beste 40 teams uit heel de SGS regio zich geplaatst. De beste teams uit dit regionale toernooi maken kans op plaatsing voor het NK Schoolschaak. Indien u twijfelt en een vraag heeft over uw inschrijving, dan kunt u altijd een mailtje te sturen.

Het inschrijfgeld is € 27,50 per team als het bedrag uiterlijk 16 maart geld is overgemaakt aan SV Vegtlust, IBAN: NL36 RABO 0304 611611. O.v.v. SGS schoolschaak 2023 en de naam van de basisschool.
Op de dag zelf kan het inschrijfgeld, € 30,00 per team, ook betaald worden middels contant of pin.

Een team bestaat uit 4 personen met evt. een reservespeler, die allemaal op dezelfde school moeten zitten. De kinderen dragen het school T-shirt en per school is er minstens 1 begeleider (ouder of leerkracht) aanwezig op de speeldag.

Wat
Er worden 9 rondes Zwitsers gespeeld, 15 minuten per persoon per partij (met klok). We volgen de Rapid regels, noteren is dus niet verplicht. Na elke ronde worden de teams weer  ingedeeld n.a.v. hun prestaties uit de vorige ronde(s). Deze indeling wordt voor elke volgende ronde bekend gemaakt en zal op verschillende plaatsen worden opgehangen.

De 1ste, 2de en 3de plaats winnen een beker. De beste 7 teams plaatsen zich voor de finale rondes van het NK Schoolschaken, deze vinden plaats medio op 3 en 10 juni in Gouda. Alle gegevens over het NK voor teams basisonderwijs zijn te vinden op de website van de schaakbond. https://schaakbond.nl/bo-algemeen/

Er is een bar aanwezig waar fruit, klein snoep, drinken (koffie en frisdrank) en diverse broodjes te koop zijn. Hier kun je contant betalen of pinnen. De opbrengst wordt gebruikt (en is noodzakelijk) voor de organisatie van dit schoolschaaktoernooi.

Wij zijn erg blij dat we het toernooi dit jaar wederom kunnen organiseren en kijken dan ook uit naar een sportief en succesvol Regionaal Schoolschaak Kampioenschap.