Jeugd

Schaken is al mogelijk vanaf een jaar of 5-6. Zodra een kind een les kan volgen is het mogelijk om lid te worden van de schaakclub. Hij/zij krijgt elke vrijdagavond les op de club en leert spelenderwijs de mogelijkheden van het schaakspel kennen.

Wekelijks wordt er ook competitie gespeeld. Deze competitie bestaat uit verschillende groepen, zodat de kinderen tegen tegenstanders spelen van een gelijk niveau. Elk jaar worden er drie cycli gespeeld, waarbij in elke cyclus prijzen zijn te winnen. Er zijn ook altijd speciale prijzen voor de meisjes, al moet gezegd worden dat meisjes over het algemeen helemaal niet onder doen voor jongens met schaken. Elke cyclus wordt afgesloten met een speciale avond, waarbij ook de prijzen worden uitgereikt.

Voor het spelen wordt er door ervaren trainers les gegeven. Les en spelen achter elkaar, de ideale combinatie. De jeugd kan het geleerde direct in de praktijk brengen. Al blijkt in de praktijk dat de theorie nog niet altijd wordt toegepast in de partijen, toch is het van belang om wekelijks les te krijgen. Op deze wijze worden patronen en trucs opgeslagen, die later altijd van pas kunnen komen.

Vind je schaken wel heel leuk, maar weet je niet of schaken bij een club wel datgene is wat je zoekt? Laat ons je overtuigen! We hanteren als regel dat je altijd drie keer mag komen kijken, voordat je wordt gevraagd of je lid wilt worden. Na drie avonden hoeven wij dat niet meer te vragen, want als het goed is ben je dan zo enthousiast dat je zelf zult vragen hoe je lid kan worden van de schaakclub!

Kom dus vrijblijvend eens langs op de vrijdagavond; je bent dan welkom vanaf 18:45 uur in Basisschool Het Kompas (Bolensteinsestraat 9). Wil je eerst meer informatie of heb je nog vragen, neem dan contact op met Jolanda van Kollenburg (06-48960156) of stuur een mail naar jeugdvegtlust@gmail.com. Meer informatie over contributie en inschrijfformulier vind je bij Lid worden.