Jeugd

Op dit moment is het jeugdschaken bij onze vereniging heel populair.
We hebben een ledenstop voor het opstapje, stap 1 en stap 2 niveau. Alleen kinderen die kunnen instromen in stap 3 of hoger kunnen we nog een plekje geven.
We zijn hard op zoek naar docenten!

Schaken is al mogelijk vanaf een jaar of 6. Zodra een kind een les kan volgen is het mogelijk om lid te worden van de schaakclub. Hij/zij krijgt elke vrijdagavond les op de club en leert spelenderwijs de mogelijkheden van het schaakspel kennen.

Wekelijks wordt er ook competitie gespeeld. Deze competitie bestaat uit verschillende groepen, zodat de kinderen tegen tegenstanders spelen van een gelijk niveau. Elk jaar worden er drie cycli gespeeld, waarbij in elke cyclus prijzen zijn te winnen. Er zijn ook altijd speciale prijzen voor de meisjes, al moet gezegd worden dat meisjes over het algemeen helemaal niet onder doen voor jongens met schaken. Elke cyclus wordt afgesloten met een speciale avond, waarbij ook de prijzen worden uitgereikt.

Voor het spelen wordt er door gecertificeerde trainers les gegeven. Les en spelen achter elkaar, de ideale combinatie. De jeugd kan het geleerde direct in de praktijk brengen. Al blijkt in de praktijk dat de theorie nog niet altijd wordt toegepast in de partijen, toch is het van belang om wekelijks les te krijgen. Op deze wijze worden patronen en trucs opgeslagen, die later altijd van pas kunnen komen.

Wil je eerst meer informatie of heb je nog vragen, neem dan contact op met Denise Visser (06-24517094) of stuur een mail naar jeugdcommissie@schaakclubvegtlust.nl. Meer informatie over contributie en het inschrijfformulier vind je bij Lid worden.