Lid Worden

Bent u een enthousiaste thuisschaker en wilt u wel eens een stapje hogerop? Of vind je schaken zo leuk dat je ook wel eens tegen andere schakers wilt spelen? Bij schaakclub Vegtlust is er voor een ieder wat wils.

Schaak je regelmatig op internet? Lees dan vooral verder. Schaken op internet heeft natuurlijk een aantal praktische voordelen: je kan het doen waar en wanneer je maar wilt, je kan zelf het tempo bepalen en het gaat om des keizers baard.

Vind je het echt leuk om tegen een computer of anoniem persoon te schaken? En word je er een betere schaker van?

Op een club schaak je tegen anderen. Je kan zien of de ander wel of niet blij is met de stelling. Je hebt contact met elkaar en kan ná de partij deze nog eens met elkaar analyseren. Je krijgt van sterkere schakers tips over hoe je je opening, middenspel of eindspel kunt verbeteren. Misschien heb jij of heeft je tegenstander een mooie combinatie over het hoofd gezien die de partij had beslist! Je kan als je dat wilt zelfs lessen volgen waarin schaakthema’s worden behandeld. Kortom: een club biedt veel meer dan schaken alléén!

Bij de volwassenen wordt er interne competitie gespeeld en zijn er door het jaar heen speciale activiteiten, waarbij met name de gezelligheid voorop staat. Ook is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de cursusgroep om zo beter te leren schaken.

De jeugd krijgt elke vrijdagavond les oftewel training, waarna ze het geleerde achter het schaakbord in de praktijk mogen brengen tegen een tegenstander van gelijk niveau. Eerst leren en dan spelen, een goede en leerzame combinatie.

Vind je schaken wel heel leuk, maar weet je niet of schaken bij een club wel datgene is wat je zoekt? Laat ons je overtuigen! We hanteren als regel dat je altijd drie keer mag komen kijken, voordat je wordt gevraagd of je lid wilt worden. Na drie avonden hoeven wij dat niet meer te vragen, want als het goed is ben je dan zo enthousiast dat je zelf zult vragen hoe je lid kan worden van de schaakclub!

Kom dus vrijblijvend eens langs op de vrijdagavond, bij de jeugd vanaf 18:45 uur, bij de volwassenen vanaf 19:45 uur. Wil je eerst meer informatie of heb je nog vragen, stuur dan een mail naar jeugdcommissie@schaakclubvegtlust.nl (jeugd) of seniorencommissie@schaakclubvegtlust.nl (volwassenen).

Contributie 2020-2021

Volwassenen € 125,- per jaar

Volwassenen Dubbelleden (hoofdlid bij een andere schaakvereniging) € 60,- per jaar

Jeugdleden € 110,-

In de contributie inbegrepen is de verplichte afdracht aan de Schaakbond (volwassenen ongeveer € 60,–, jeugd ongeveer € 30,–) Leden krijgen in ruil daarvoor maandelijks het Schaakmagazine, het mooie schaakblad van de Schaakbond en kunnen meedoen aan competities en toernooien van de schaakbond.

Bij inschrijving gedurende het schaakseizoen wordt een korting verleend van 1/10 * het aantal maanden dat verstreken is na 1 september. Het seizoen loopt van 1 juli t/m 30 juni.

U wordt aangemeld bij de Stichts-Gooise Schaakbond zodat u meteen aan de competitie of toernooien mee kunt doen en het KNSB blad ontvangt. Voor de bepaling van senior- of jeugdlid worden de richtlijnen van de Stichts-Gooise Schaakbond gevolgd. Jeugdleden ontvangen het eerste jaar van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond (KNSB) Chess Tutor.

Voor de contributie ontvangt u een contributienota. Deze jaarcontributie is per vooruitbetaling verschuldigd. Opzegging van het lidmaatschap dient schriftelijk per brief of email voor 1 juli plaats te vinden, na die datum is contributie voor het gehele seizoen verschuldigd. Bij opzegging gedurende het schaakseizoen wordt geen restitutie verleend. De contributiebedragen kunnen worden aangepast door de algemene ledenvergadering.

U-pashouders

Schaakclub Vegtlust neemt deel aalogo_UPAS_2006n de U-pas.

Houders van een U-pas kunnen de contributie geheel of gedeeltelijk via de U-pas voldoen.

Inschrijfformulier

Links naar het inschrijfformulier kunt u hieronder vinden. U kunt het invullen en op een clubavond inleveren of per email insturen naar bestuur@schaakclubvegtlust.nl.

Inschrijfformulier (Word formaat)

Inschrijfformulier (PDF formaat)