Lid Worden

Online schaken kan op veel verschillende manieren: Lichess.org, Chess.com en veel andere apps. Maar schaken tegen een persoon die tegenover je zit heeft ook zijn charme. Je kan zien of de ander wel of niet blij is met de stelling. Je hebt contact met elkaar en kan ná de partij deze nog eens met elkaar analyseren. Je krijgt van sterkere schakers tips over hoe je je opening, middenspel of eindspel kunt verbeteren. Misschien heb jij of heeft je tegenstander een mooie combinatie over het hoofd gezien die de partij had beslist! Je kan als je dat wilt zelfs lessen volgen waarin schaakthema’s worden behandeld. Kortom: een club biedt veel meer dan schaken alléén!

Bij de jeugd is er les, interne competitie en externe competitie.
Bij de senioren is er interne competitie en externe competitie.

*Jeugd*
Voor opstapje, stap 1 en stap 2 hebben we op dit moment een ledenstop. U kunt een mailtje sturen indien uw kind graag wil schaken en in aanmerking komt voor deze groepen. We informeren u dan zodra er plek is.
We geven ook les aan kinderen in stap 3, 4, 5 en 6. In deze groepen hebben we nog wel plek. Heb je belangstelling om lid te worden en mee te doen bij deze hogere groepen, dan mag je 3x op proef langskomen. Daarna besluit je of je lid wil worden.
De lessen voor de jeugd beginnen op vrijdagavond om 18:45 uur en duren tot 20:15 uur. Kijk op de jaarkalender om te zien welke avonden we spelen. We spelen bij Het Kompas in Maarssen-Dorp.
Wil je eerst meer informatie of heb je nog vragen, stuur dan een mail naar jeugdcommissie@schaakclubvegtlust.nl

*Senioren*
De senioren spelen ook op vrijdagavond maar op een andere locatie. Bij De Eenhoorn in Maarssen-Dorp. Kom vrijblijvend eens langs, bij de volwassenen vanaf 19:45 uur. Wil je eerst meer informatie of heb je nog vragen, stuur dan een mail naar seniorencommissie@schaakclubvegtlust.nl (volwassenen).

Contributie 2023-2024

Volwassenen € 140,- per jaar

Volwassenen Dubbelleden (hoofdlid bij een andere schaakvereniging) € 70,- per jaar

Jeugdleden € 120,-

In de contributie inbegrepen is de verplichte afdracht aan de Schaakbond (volwassenen ongeveer € 60,–, jeugd ongeveer € 30,–) Leden kunnen hierdoor meedoen aan competities en toernooien van clubs en (regionale) schaakbond.

Bij inschrijving gedurende het schaakseizoen wordt een korting verleend van 1/10 * het aantal maanden dat verstreken is na 1 september. Het schaakseizoen loopt van 1 augustus t/m 31 juli. In de maanden juli en augustus zijn er geen lessen/bijeenkomsten.

U wordt aangemeld bij de Stichts-Gooise Schaakbond zodat u meteen aan de competitie of toernooien mee kunt doen en het KNSB blad ontvangt. Voor de bepaling van senior- of jeugdlid worden de richtlijnen van de Stichts-Gooise Schaakbond gevolgd. Jeugdleden ontvangen het eerste jaar van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond (KNSB) Chess Tutor.

Voor de contributie ontvangt u een contributienota. Deze jaarcontributie is per vooruitbetaling verschuldigd. Opzegging van het lidmaatschap dient schriftelijk per brief of e-mail voor 1 augustus plaats te vinden, na die datum is contributie voor het gehele seizoen verschuldigd. Bij opzegging gedurende het schaakseizoen wordt geen restitutie verleend. De contributiebedragen kunnen worden aangepast door de algemene ledenvergadering.

U-pashouders

Schaakclub Vegtlust neemt deel aalogo_UPAS_2006n de U-pas.

Houders van een U-pas kunnen de contributie geheel of gedeeltelijk via de U-pas voldoen.

Inschrijfformulier

De link naar het inschrijfformulier kunt u hieronder vinden. U kunt het invullen en op een clubavond inleveren of per email insturen naar bestuur@schaakclubvegtlust.nl.

Inschrijfformulier (PDF formaat)