Algemene informatie Schoolschaak Stichtse Vecht 2023

Wanneer
Op zaterdag 21 januari 2023 vindt de 46e editie van het Stichtse Vecht Schoolschaaktoernooi plaats.

Waar
Het toernooi is van 11 uur tot 16 uur en wordt gehouden in het Niftarlake College in Maarssenbroek (Pauwenkamp 151 in Maarssenbroek). Parkeren kan bij Winkelcentrum Bisonspoor (route).

Wie
De kinderen uit Stichtse Vecht kunnen namens hun basisschool aan dit toernooi meedoen. Alle scholen in Stichtse Vecht zijn uitgenodigd en kunnen teams inschrijven (voor 14 januari 2023). Indien u twijfelt en een vraag heeft over uw inschrijving, dan kunt u altijd een mailtje te sturen.

Het inschrijfgeld is € 17,50 per team als er uiterlijk 14 januari geld is overgemaakt aan SV Vegtlust, IBAN: NL36 RABO 0304 611611. O.v.v. schoolschaak 2023 en vermelding van de basisschool + aantal teams.
Als er op de dag zelf wordt betaald (pin/contant) dan is het inschrijfgeld € 20,00 per team.

Een team bestaat uit 4 personen met evt. een reservespeler, die allemaal op dezelfde school moeten zitten. Een team wordt ingeschreven voor de middenbouw (groep 3,4,5) of bovenbouw (groep 6,7,8).  De kinderen dragen het school T-shirt en per school is er minstens 1 begeleider (ouder of leerkracht) aanwezig op de speeldag.

Doordat het nu allemaal heel kort dag is (we hebben pas net de locatie bevestigd gekregen) is er geen mogelijkheid meer tot het organiseren van schaakclinics. Dat doen we bij de volgende editie weer!

Wat
De speeldag bestaat uit 7 speelronden, volgens het zgn. Zwitsers systeem. Dat betekent dat na elke ronde de teams weer worden ingedeeld n.a.v. hun prestaties uit de vorige ronde. Deze indeling wordt voor elke volgende ronde bekend gemaakt en zal op verschillende plaatsen worden opgehangen.

De 1ste, 2de en 3de plaats bij de bovenbouw en bij de middenbouw winnen een beker en mogen door naar de regionale ronde van het landelijke Schoolschaken. Dit Regionaal Schoolschaaktoernooi van de Stichts-Gooische Schaakbond (SGS) wordt ook door schaakvereniging Vegtlust georganiseerd en vindt plaats op maart/april 2023, ook bij Niftarlake.

Er is een bar aanwezig waar fruit, klein snoep, chips, drinken (koffie en frisdrank) en diverse broodjes te koop zijn. De opbrengst wordt gebruikt (en is noodzakelijk) voor de organisatie van dit schoolschaaktoernooi.