Volwassenen

simultaanmaarten

Eigenlijk is de naam volwassenen een beetje misplaatst, want ook jeugdspelers zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze competitie. Aangezien deze de hele vrijdagavond duurt, is dat alleen mogelijk voor de wat oudere jeugd. Er wordt gespeeld op de vrijdagavond, zodat het al weekend is en het niet erg is als een partij tot het einde toe spannend is en lang duurt.

De volwassenen hebben een eigen interne competitie en later in het seizoen een kampioenscompetitie. Ook wordt elk jaar door een aantal teams extern gespeeld. Dat wil zeggen dat spelers van Vegtlust in teamverband het opnemen tegen teams van andere clubs uit de regio. Momenteel speelt Vegtlust met 1 achttal en 2 viertallen. Gedurende het jaar zijn er verschillende toernooien en zijn er dus ook het hele jaar door prijzen te winnen.

Naast het schaken is er natuurlijk ook het sociale aspect. Maar weinigen is het gegeven om alleen maar achter het schaakbord te zitten. Bij lange partijen in de interne competitie denkt men over het algemeen in zijn eigen tijd. In de tijd van de tegenstander is er dan mooi de gelegenheid om bij andere partijen mee te kijken of even bij te praten aan de bar met andere schakers. De boog kan natuurlijk niet altijd gespannen staan!

Meer informatie over contributie en inschrijfformulier vind je bij Lid worden.