Foto’s en Uitslagen Stichtse Vecht Schoolschaaktoernooi 2019

Opening Schoolschaaktoernooi door wethouder Hetty Veneklaas

Op zaterdag 12 januari hebben meer dan 140 kinderen, verdeeld over 34 teams, mee gedaan aan het 42ste Stichtse Vecht Schoolschaaktoernooi.

Na een korte toespraak en de opening door wethouder Hetty Veneklaas (wethouder Sociaal en 3e locoburgemeester), werd er in 7 rondes gestreden om de eerste plaatsen. De teams waren, afhankelijk van de leeftijd van de kinderen, verdeeld over bovenbouw (20 teams) en middenbouw (14 teams).

De eerste 3 teams in de bovenbouw en in de middenbouw plaatsen zich voor het Regionale Schoolschaaktoernooi.
Dit toernooi wordt ook door de Schaakclub Vegtlust georganiseerd en vind plaats op zaterdag 23 maart, ook weer in de Rientjes Mavo in Maarssenbroek. Aan dit Regionale Schoolschaaktoernooi doen de sterkste schoolteams uit de hele provincie mee. De beste teams van dit toernooi plaatsen zich voor het Nederlands Kampioenschap Schoolschaak.

In de Bovenbouw tekende zich al snel een winnaar af, hier werd heftig gestreden om de plaatsen 2 en 3 door teams van de Tweesprong en Montessori Loenersloot. Uiteindelijk legde het team Montessori Loenersloot 2 welverdiend beslag op de tweede plaats en veroverde het Tweesprong Duif 4 team de derde plaats.

Pos Naam Score bordpunten
1 Samenwerkschool 1 7 26,0−2,0
2 Montessori L'sloot 2 5,0 19,0−9,0
3 Tweesprong Duif 4 5,0 16,5−11,5

Winnaars Bovenbouw Stichtse Vecht Schoolschaaktoernooi 2019

Dit betekent dat de scholen Samenwerkscbool Nigtevecht, Montessori Loenersloot en de Tweesprong zich geplaatst hebben voor het Regionale Schoolschaaktoernooi voor de Bovenbouw. Wij wensen hen heel veel succes!

In de Middenbouw was het ook ongemeen spannend voor de plaatsen 2 en 3. Bij de start van de laatste ronde waren er nog 5 teams in de race voor de tweede plaats! De teams Pionier 3 en Samenwerkschool 3 hadden na de laatste ronde ook een score van 4,5 punten, echter hadden zij minder bordpunten gehaald (respectievelijk 15 en 14,5) waardoor de Wilde Wingerd 2 en Het Kompas 1 uiteindelijk met de bekers naar huis gingen.

Pos Naam Score bordpunten
1 Tweesprong Duif 2 6,0 20,5−7,5
2 Wilde Wingerd 2 4,5 17,0−11,0
3 Het Kompas 1 4,5 15,5−12,5

Winnaars Middenbouw Stichtse Vecht Schoolschaaktoernooi 2019

Dit betekent dat de scholen de Tweesprong, de Wilde Wingerd en Het Kompas zich geplaatst hebben voor het Regionale Schoolschaaktoernooi voor de Middenbouw. Wij wensen ook hen heel veel succes!

De volledige eindstand van de Middenbouw en Bovenbouw kun je hier vinden. Meer foto’s van de dag kun je hier vinden.

De Schoolschaakcommissie van Schaakclub Vegtlust wil alle spelers en ouders/begeleiders bedanken voor een fantastisch toernooi en de Rientjes Mavo voor de gastvrijheid.

Uiteraard kunnen wij dit niet alleen. Zonder de inzet van de vele vrijwilligers als tafelleider, in de bar, Grote Beer spelend, of anderszins, is het onmogelijk om zo’n groot toernooi te organiseren. Met het gevaar dat we iemand vergeten willen wij de volgende mensen bedanken voor hun inzet: Gerrit, Paul, Michel, Tobias, Maarten, Paul, Minoes, David, Rik, Wayan, Michelle, Tim, Sjoerd, Tigo, Ron, Carlijn, Hieke en Pieter.

Schoolschaakcommissie Vegtlust

Jolanda van Kollenburg
Nico van der Knaap
André Kruize
Eddie Huibers

 
 
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie