• Wanneer vindt het Stichtse Vecht Schoolschaaktoernooi plaats?
    Zaterdag 26 maart 2022, van 11:00 – 16:00 uur
  • Tot wanneer kunnen we inschrijven?
    We ontvangen uw inschrijving graag uiterlijk maandag 21 maart 2022.
    Eventuele wijzigingen in de teamsamenstellingen kunnen tot woensdag 23 maart 2022 doorgegeven worden.
  • Wat kost deelname?
    Het inschrijfgeld is € 15 per team als er uiterlijk 15 januari geld is overgemaakt aan SV Vegtlust, IBAN: NL36 RABO 0304 611611. O.v.v. schoolschaak 2022 en vermelding van de basisschool + aantal teams.
    Als er op de dag zelf wordt betaald (pin/contant) dan is het inschrijfgeld € 17,50 per team.
  • Waar vindt het Stichtse Vecht Schoolschaaktoernooi plaats?
    Dit jaar spelen we wederom bij het Niftarlake College in Maarssenbroek. Bij winkelcentrum Bisonspoor is voldoende parkeergelegenheid.
  • Waar kan ik parkeren?
    Bij winkelcentrum Bisonspoor is voldoende parkeergelegenheid. De eerste 2 uur is het gratis parkeren.
  • Wie kunnen er deelnemen?
    De kinderen uit de Stichtse Vecht kunnen namens hun basisschool aan dit toernooi meedoen. Alle scholen in Stichtse Vecht zijn uitgenodigd en kunnen teams inschrijven. Een team bestaat uit 4 personen met evt. een reservespeler. Een team wordt ingeschreven voor de middenbouw, groep 3,4,5 of bovenbouw groep 6,7,8. De kinderen dragen het school T-shirt en per school is er minstens 1 begeleider (ouder of leerkracht) aanwezig op de speeldag.
  • Moet je een goede schaker zijn?
    Kinderen hoeven geen ervaren schakers te zijn. Ze moeten wel de regels kennen. Het is handig om ze voor te bereiden op de herdertjesmat. Eventueel kan er gebruik gemaakt worden van een schaakclinic die gegeven wordt door schaakvereniging Vegtlust.
  • Welke spelvorm wordt er gespeeld?
    De speeldag bestaat uit 7 speelronden, volgens het zgn. Zwitsers systeem. Dat betekent dat na elke ronde de teams weer worden ingedeeld n.a.v. hun prestaties uit de vorige ronde. Deze indeling wordt voor elke volgende ronde bekend gemaakt en zal op verschillende plaatsen worden opgehangen.
  • Eten of drinken?
    Er is een bar aanwezig waar fruit, klein snoep, chips, drinken (koffie en frisdrank) en diverse broodjes te koop zijn. De opbrengst wordt gebruikt voor de organisatie van dit schoolschaaktoernooi. Aan de bar kan gepind worden voor bedragen vanaf € 1
    Het is ook toegestaan om zelf eten en drinken mee te nemen.
  • Wat moet mijn vader, moeder of taxi-chauffeur doen als ik aan het schaken ben?
    Er is een ruimte waar je kan zitten en bijvoorbeeld een boekje lezen.
  • Mijn vraag staat er niet bij, wat moet ik doen?
    Heb je een andere vraag? Stuur dan een mail naar schoolschaak@schaakclubvegtlust.nl en hij wordt zo snel mogelijk beantwoord.