Nieuwsbrief Vegtlust jeugd, april 2018

Nieuwsbrief Vegtlust jeugd, april 2018

*Er zijn een aantal data gewijzigd in april, mei en juni.

De Vegtlust kalender:

Vrijdag 30 maart             Goede vrijdag, geen schaken

Vrijdag 6 april                   schaakavond

Vrijdag13april                 schaakavond

Zondag  15 april              Grand Prix in Amersfoort

Vrijdag 20 april                schaakavond, finale ladder en prijsuiteiking ladder en int. competitie

Vrijdag 27 april                Koningsdag, geen schaken (meivakantie)

Vrijdag4mei                    Dodenherdenking,  geen schaken (meivakantie)

Vrijdag  11mei                dag na Hemelvaart, geen schaken

Vrijdag 18 mei                 Proefexamens

Vrijdag 25 mei                  schaakavond

Vrijdag 25 mei                  slotavond externe competitie

Vrijdag 1 juni                    schaakavond en inhaalmoment proefexamens

Vrijdag 1 juni                    schaakavond voor Ruurd

Vrijdag8juni                    schaakavond

Zaterdag9juni                Grand Prix in Maarssen, Rientjes mavo

Vrijdag 15 juni                 Examens

Vrijdag 22 juni                 Ouder-en kindtoernooi

Vrijdag 29 juni                 BBQ

E i n d e    s e i z o e n,  z o m e r v a k a n t i e

Beste jeugdleden en ouders van Vegtlust,

We naderen nu het einde van dit schaakseizoen met in de laatste maanden veel bijzondere schaakavonden en vrije dagen. De slotronden van competities, (proef)examens en natuurlijk ter afsluiting weer het meesterlijke ouder- en kindtoernooi. Let even goed op de bovenstaande agenda.Er zijn een aantal wijzigingen t.o.v. de jaarkalender.

We zijn er blij mee dat veel jonge schakers meedoen aan de Grandprixtoernooien van de SGS. Ook  nieuwe leden worden uitgenodigd om mee te doen. Deze toernooien zijn erg laagdrempelig en ideaal voor jonge schakers om schaakervaring op te doen. Deze toernooien zijn binnen de regio Utrecht/het Gooi, op zaterdag of zondag en carpoolen is altijd mogelijk. Op een Grand Prix wordt een deelnemer ingedeeld op leeftijd en schaakniveau en ingedeeld in poules van 8 spelers. In elke poule zijn bekers voor de 1e, 2e en 3e prijs, dat is een winkans van bijna 50 %!  Elk toernooi wordt georganiseerd door een andere schaakvereniging uit de SGS. De laatste GP is dit seizoen op 9juni, bij Vegtlust, in Maarssen, onze thuiswedstrijd. Meer informatie op de site van de SGS: http://www.sgs-schaakbond.nl/?p=2937. In de appgroep worden de jonge jeugdleden gevraagd om mee te doen door Cindy van Atteveldt. Zij geeft deze spelers dan op voor de Grand Prix.

Ook dit jaar nemen we weer proefexamens af. Alle kinderen van opstapje, stap 1,2,3 en 4 mogen proefexamen doen op 18mei. De kinderen die een voldoende halen voor het proefexamen, mogen meedoen aan het examen op 15juni. Kinderen die geen examen doen, zijn op deze avond vrij. Kinderen die op 18 mei het proefexamen niet kunnen maken, kunnen evt. op 1 juni het proefexamen nog maken.

De laatstejeugdschaakavond van het seizoen is traditioneel het ouder&kindtoernooi. Op deze avond vormt elk jeugdlid een duo met een ouder. Dat kan een vader/moeder/opa/buurvrouw of kennis zijn. Er zitten 4 duo’s in een poule. Er worden 3 ronden gespeeld. Elk duo bedenkt een leuke schaaknaam voor deze avond, bijvoorbeeld ‘De Schaatoppers’, ‘de lopende Lopers’.  Van elke poule wint het beste duo een mooie medaille. Kun je geen ouder vinden voor deze avond. Laat het dan weten, we hebben nog wel een paar ‘reserve ouders’. Opgeven kan bij Jolanda via de app: 06-48960156 of aan de bar op de schaakavond.

Op 10juni wordt de Kikarun georganiseerd in.  Een aantal schakers lopen mee met het team’ RunforRuurd’. Ruurd van Besouw is 16 jaar en lid van Vegtlust. Helaas vecht hij al een aantal jaar tegen kanker en hij wil met zijn team graag veel geld ophalen om tegen deze ziekte te strijden. Vegtlust organiseert ook dit jaar ook een schaakavond voor Ruurd. Dat is op 1 juni, in de Eenhoorn. Het sponsorgeld dat op deze avond zal worden opgehaald zal worden gedoneerd aan het team voor Ruurd. Wil je ook meedoen met het team voor Ruurd of wil je het team voor Ruurd sponsoren? Ga dan naar de site: https://www.runforkika.nl/run-for-ruurd

Volgend seizoen, in september organiseert Vegtlust weer ons schaakweekend. Alle leden van Vegtlust zijn welkom! Het schaakweekend is van zaterdag 17.00 uur tot zondag 16.30 uur. De datum is nog niet bekend. Zodra we meer weten zullen we alle jeugdleden inlichten.

Jeugdleden kunnen zich afmelden voor 17.00 uur via de site. De interne competitie wordt dan aangepast, zodat iedereen een tegenspeler heeft. Per cyclus mag een speler zich 2 keer afmelden en krijgt dan een bye. https://schaakclubvegtlust.nl/index.php/afmelden-jeugd/

Denk ook aan de actie sponsorkliks. Als je iets op internet besteld en je doet dat via sponsorkliks, en je klikt Vegtlust aan, dan gaat een bedrag naar Vegtlust, zonderdathetjeietskost.

www.sponsorkliks.nl

Het sponsorgeld wordt gebruikt voor o.a. schoolschaaktoernooi, Grand Prix toernooi en aanschaf schaakartikelen.

Heb je nog vriendinnetjes of vriendjes die willen leren schaken, zij mogen geheelvrijblijvend drie keer komenkijken en vooral meedoen!

Informatie, ideeën of hulp aan de jeugdafdeling van Vegtlust zijn altijd welkom. Mail naar:  jeugdvegtlust@gmail.com

Vriendelijke groeten,  jeugdcommissie Vegtlust: