Internetschaker en/of clubschaker?

Internetschaker en/of clubschaker ?

Schaak je regelmatig op internet? Lees dan vooral verder. Schaken op internet heeft natuurlijk een aantal praktische voordelen: je kan het doen waar en wanneer je maar wilt, je kan zelf het tempo bepalen en het gaat om des keizers baard.

Vind je het echt leuk om tegen een computer of anoniem persoon te schaken? En word je er een betere schaker van?

Op een club schaak je tegen anderen, je kan zien of de ander wel of niet blij is met de stelling, je hebt contact met elkaar en kan ná de partij deze nog eens met elkaar analyseren. Je krijgt van sterkere schakers tips over hoe je je opening, middenspel of eindspel kunt verbeteren. Misschien heb jij of heeft je tegenstander een mooie combinatie over het hoofd gezien die de partij had beslist! Je kan als je dat wilt zelfs lessen volgen waarin schaakthema’s worden behandeld. Kortom: een club biedt veel meer dan schaken alléén!

Wist je dat veel clubschakers ook wel eens op internet schaken? Ze ervaren het als een aanvulling op het schaken bij een club: je kan eens iets nieuws proberen of openingen oefenen, je mist daar wel het sociale contact en plezier van gezamenlijk analyseren en napraten.

Schaakvereniging Vegtlust (https://www.schaakclubvegtlust.nl/) biedt internet schakers een instap programma met de mogelijkheid om vrijblijvend kennis te maken en een paar keer mee te schaken. Je kan dan zelf ervaren hoe het is om op een club te zijn en de sfeer proeven. Als je dat goed bevalt word je lid, en mag je (als je dat wilt) ook meedoen in wedstrijden tegen andere clubs.

Ben je niet zeker over hoe goed je schaakt? We hebben twee groepen op verschillende sterkte waardoor je altijd kan worden ingepast bij de groep die bij je past, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken.

Geïnteresseerd? Mail ons op vegtlust@gmail.com of kom kijken op onze clubavond: je bent van harte welkom! We horen dat wel graag vooraf: dan zorgen we er voor dat er iemand beschikbaar is om je verder over Vegtlust te informeren.

 

 

Geef een reactie