Eerste Chessity Pion diploma’s voor Quinten, Tim en Wyno

Op vrijdag 9 februari 2018 hebben de eerste kinderen uit Stap 1 van Vegtlust het examen voor het Chessity Pion diploma gehaald.

De kinderen hebben thuis (en soms tijdens de les) de oefeningen op Chessity gemaakt en daarbij stickers verdiend voor de verschillende onderdelen (leerdoelen) van het Pion niveau (bij de kinderen beter bekend als De Rivier). Zodra een kind een leerdoel voldoende beheerst, wordt de sticker in kleur weergegeven. Als een kind alle stickers heeft verdiend, krijgt het vanzelf toegang tot het proefexamen. Zo kunnen de kinderen in één oogopslag zien hoeveel stickers ze nog moeten verdienen voordat ze proefexamen mogen doen. Deelname aan het proefexamen staat open voor alle kinderen van Vegtlust. Nadat de kinderen thuis het proefexamen hadden gemaakt en gehaald mochten zij op de club, onder toeziend oog van de Stap 1 docenten, het echte examen maken.

Het Pion examen bestaat uit dezelfde 7 onderdelen als het proefexamen: slang (stukken beheersen), stukken slaan, slim slaan, mat geven, schaak opheffen of geven, regels (rokade en en passant slaan). Elk onderdeel bestaat uit 5 vragen. Om te slagen voor het examen moeten er minimaal 25 opgaven goed worden beantwoord. Per onderdeel mogen niet meer dan 2 fouten worden gemaakt.

Het Pion diploma is een officieel KNSB-diploma dat aangeeft dat een kind de genoemde schaakvaardigheden beheerst.

Gefeliciteerd Quinten, Tim en Wyno!

De trotse Stap 1 docenten,
Cindy van Atteveldt
Eddie Huibers

Geef een reactie