Nieuwe borden, schaakstukken en kratten

Met de Grote Club Actie hebben onze jeugdleden veel loten verkocht en een mooi bedrag opgehaald. Daarnaast hadden enkele ouders een extra donatie gedaan, waardoor we een budget hadden van bijna 1500 euro.

Als bestuur en docenten hebben we gekeken hoe we dit geld op de beste manier konden besteden. In het nieuwe schoolgebouw, is het elke vrijdag een uitdaging om de borden/schaakstukken en klokken vanuit de opslagruimte (op de begane grond) naar de speellokalen (op de eerste verdieping) te krijgen en weer terug. Daarnaast is een gedeelte van de schaakborden slecht/beschadigd. En hebben we veel verschillende soorten schaakstukken, welke allemaal door elkaar zitten.

Daarom hebben we besluit genomen om nieuwe borden en schaakstukken te kopen. Verder willen we bakken/kratten gebruiken om het materiaal eenvoudiger te verplaatsen op de clubavonden.

Aangezien de standaard bakken te groot/klein waren voor de kasten en/of de borden, hebben we de lokale meubelmaker, Derk Design, bereid gevonden om houten bakken op maat te maken tegen een gereduceerd tarief. Hiermee hebben we nu bakken, welke precies in de kast passen en waarin acht sets van schaakstukken, borden en klokken passen.

In totaal zijn er 68 borden, 64 sets schaakstukken, 64 plastic diepvriesdoosjes (voor de schaakstukken), 8 houten bakken en 3 drie extra klokken gekocht van het budget.

We hopen dat de kinderen en docenten vele jaren speelplezier zullen hebben van de nieuwe spullen.

Kratten met stukken/borden passen precies in de kast Een nieuw bord en stukken Inhoud van de kratten met sets schaakstukken, borden en klokken

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie