Beat The Rotary

Schaakvereniging Vegtlust ging de uitdaging met Rotary Club Maarssen aan …

Rotary Club Maarssen was in Nationale Sportweek van 2018 een ludieke actie gestart. Een geldelijke bijdrage werd beloofd aan sportclubs uit de gemeente Stichtse Vecht die de mannen van de Rotary Club Maarssen durfde uit te dagen voor een wedstrijd in hun tak van sport. Onder de noemer “Beat The Rotary” stelde Rotary Club Maarssen 2 x 500 euro ter beschikking voor sportclubs, mits er een goede sociale bestemming voor de 500 euro werd bedacht. Om die 500 euro als club te kunnen scoren daagden de schakers van Vegtlust de mannen van Rotary Club Maarssen uit voor een potje simultaanschaak.

Afgelopen donderdag was het dan zover. Op tien verschillende schaakborden namens de Rotarians het op tegen knappe koppen van Vegtlust. De ruimte was ter beschikking gesteld door restaurant Le Brasseur. Om het voor de schaakclub iets moeilijker te maken spelende zij in een wisselende samenstelling simultaanschaak tegen tien gemotiveerde, en over hulplijnen beschikkende, Rotarians. Met vereende krachten haalde de Rotarymannen 1,5 punt binnen. Uiteraard won Vegtlust met 8,5 punt dik deze wedstrijd, maar stond speluitleg en plezier voorop.

Schaakclub Vegtlust is een zeer actieve vereniging in Stichtse Vecht met een grote groep volwassenen en jeugdschakers. Recentelijk hebben ze het zeer gezellige, en laagdrempelige, huiskamerschaak toernooi georganiseerd. Ook zijn ze de grote gangmaker achter het Schoolschaaktoernooi en organiseren ze regelmatig lokale en regionale schaakevenementen. Paul Bekkers, voorzitter van schaakclub Vegtlust, had de handschoen opgepakt en de avond georganiseerd. “Met deze mooie avond hebben we op een leuke en ludieke manier ons sport kunnen promoten, zelf ook weer schaakplezier gehad en tevens 500 euro verdiend om onze schoolschaakwedstrijden en internationale jeugdschaak wedstrijd met Cannes te realiseren”, aldus Paul Bekkers.

Frank Ammerlaan, voorzitter van de goede-doelen-stichting van de Rotaryclub Maarssen, keek terug op een zeer geslaagd eerste ‘beat The Rotary’ event. “Het is mooi om te zien hoe een lokale sportclub in het dorp, maar ook regionaal en internationaal actief is voor de jeugd. Onze 500 euro komt op een hele goede plek terecht en wordt aangewend om meer kinderen met de schaaksport in aanraking te brengen.”

De volgende Beat The Rotary activiteit staat eind mei op de agenda. Dan neemt de club het op tegen het zeer gemotiveerde G-team van OVVO.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.