Vegtlust 2 is kampioen (met verslag + foto’s)

2de 8 Tal KAMPIOEN

Vandaag (dinsdag 8 mei) ging het team met goede moed naar Wijk bij Duurstede om het seizoen goed af te sluiten. Omdat vorige wedstrijd 4-4 was geworden en een van onze directe tegenstanders onvoldoende bordpunten bij elkaar had gesprokkeld waren we al zeker van promotie (de eerste 2 promoveren naar de 2de klasse). Echter, de lat ligt hoger voor dit ambitieuze team.

Na het welkomswoord van de teamleider van Doredenkers werden de klokken ingedrukt. Op de gang waren de bewoners van het verzorgingstehuis in allerbeste stemming en er werd flink gezongen: “daar was laatste een meisje loos”, “bij ons in de jordaan”,… etc… het leidde ons niet af, integendeel, we kwamen al snel in een overwinningsroes.

Op bord 8 kwam Wayan (met zwart) heel sterk uit de startblokken met een flink materiaal winst. We mochten het punt nog niet tellen maar het was wel goed voor het team te weten dat Wayan hier een punt ging scoren. Kort daarop won Ben (hele seizoen al met zwart) op bord 6 een paard, tegenstander speelde nog een paar zetten door maar dacht: het is te mooi weer buiten om hier mijn tijd langer aan te verdoen: 1-0 voor Vegtlust.

Dit was het startsein voor 4 spelers om in korte tijd tot remise te besluiten, in volgorde: Peter, Rudie, Erwin… 3.5-1.5 … het volgende halfje van Sven bracht de stand op 4-2 en daarmee was het kampioenschap een feit. We zijn niet meer in te halen door Oud Zuylen Utrecht.

De platte kar kon uit de schuur gehaald worden en het ererondje door het dorp kon wat ons betreft per direct aanvangen, echter: Jaap en André wilden het feest helemaal compleet maken met volle winstpunten en na 2 spannende (en lange) partijen werd het inderdaad 6-2 voor Vegtlust. klasse. Jaap heeft een geweldige reeks neergezet in deze competitie: 6.5 uit 7 wedstrijden.

Dank aan alle spelers die in de loop van het seizoen meegespeeld hebben en zodoende een bijdrage hebben geleverd aan het kampioenschap: Jaap, Ben, André, Peter, Erwin, Niels, Sven, Guido, Wayan, Jan, Lucas, Bart, Rudie, Bas & Daniël.

Rang Team Gesp. Winst Gelijk Verlies Punten B.Punten
1 Vegtlust 2 7 6 1 0 13 39,5
2 De Giessen en Linge 3 7 4 3 0 11 32,5
3 Oud Zuylen Utrecht 6 6 4 1 1 9 30,5