Viertal wint van concurrent

Almkerk – Vegtlust 1 – 3!

Sven won voordat we goed en wel begonnen waren. Jaap kwam wat later en had wat moeite met zwart, trok echter toch aan het langste eind. Ben speelt vaker met zwart maar kon ditmaal de partij niet in zijn voordeel beslissen. André stond de hele wedstrijd wat beter, met drie verbonden vrijpionnen op de damevleugel. Door een kwaliteitsoffer wist de tegenstander dit gevaar te bezweren. Hij had nu de vrijpion maar de dame en toren gaven uiteindelijk de winst aan André. We staan nu in matchpunten gelijk, maar één bordpunt achter. Onze andere concurrent, DBC verloor van TRIO en is dus uitgeschakeld voor het kampioenschap.

André.

One Response to Viertal wint van concurrent

1. Maarten Post schreef:

Gevonden op de site van Almkerk:
    “In de externe competitie speelde het viertal thuis tegen Vegtlust uit Maarssen. Marien de Jonge had een goede stelling. Door geduldig manoeuvreren bouwde hij hem uit tot een gewonnen stand. Het eerste punt, maar ook helaas het laatste. Huib Broekhuizen en Paul Muijs verloren beiden. Die jongens kunnen vechten! Rob Kruis kwam in een eindspel terecht met dame, loper tegen dame en toren, maar twee pionnen meer. Een daarvan was een vrijpion op b2, klaar om te promoveren. Zijn tegenstander loste alles efficiënt op, eerst door schaakjes, won vervolgens de dame, viel met schaak de pion aan. Die promoveerde dus niet en Rob gaf op. Het werd dus weer 3-1. Maar nu voor de tegenstander. In het klassement stond Vegtlust op de tweede plaats. Daar bleven ze doordat zij een bordpunt tekort kwamen”.