Vegtlust 2 wint 5e wedstrijd op rij

Na 4 gewonnen wedstrijden moest 2de 8Tal uit naar Oud Zuylen Utrecht, de nr 3 in de poule. Nu moest blijken of Vegtlust 2 echt mee kan doen om het kampioenschap.

Op bord 7 kwam Jaap snel op een voorsprong die hij professioneel verder uitbouwden en om kon zetten in de eerste winstpartij van de avond. Niels op bord 8 kwam voor te staan maar kreeg het nog even benauwd door een vergiftigde pion te slaan, wist knap naar remise te spelen. Op bord 6 werd door Ben een solide stelling opgebouwd en toen de tegenstander op omvallen stond werd opgegeven door de tegenstander. Helaas kon Sven op bord 2 tegen een hele sterke tegenstander geen vuist maken en verloor. De opening van zijn tegenstander met b2-b4 zal door Sven verder bestudeerd gaan worden.

Tussenstand 2.5 – 1.5 voor Vegtlust dus dat was een mooi begin. Het bleef daarna lang stil met uitslagen… aan het eind van de avond: Erwin (bord 4) verloor onmiddellijk gevolgd door winst van Peter op bord 3…. Het verschil was nog steeds niet gemaakt met nog 2 spelers aan zet.

Bord 1, Jan, kon met heel weinig tijd op zijn klok mooi remise afdwingen en toen lag de druk bij Andre (bord 5) om het af te maken, heel de wedstrijd stond Andre al beter en wist het dan ook heel netjes en beheerst om te zetten naar winst. 5-3 winst op Oud Zuylen Utrecht ! mooi resultaat waarmee Vegtlust 2 de koppositie verstevigd wordt.

Volgende wedstrijd (13 april) is thuis tegen de nr 2 : De Giessen en Linge. Komt dat zien.

Seizoen : 2017/2018
Klasse : SGS 3e Klasse GROEP 3B