Foto’s en Uitslagen Stichtse Vecht Schoolschaaktoernooi 2018

Op zaterdag 13 januari hebben meer dan 130 kinderen, verdeeld over 30 teams, mee gedaan aan het 41ste Stichtse Vecht Schoolschaaktoernooi.

Na een korte toespraak door loco-burgemeester Pieter de Groene en de opening door kinderburgemeester Mijke Moons, werd er in 7 rondes gestreden om de eerste plaatsen. De teams waren, afhankelijk van de leeftijd van de kinderen, verdeeld over bovenbouw (18 teams) en middenbouw (12 teams).

loco-burgemeester Pieter de Groene en kinderburgemeester Mijke Moons openen het toernooi

De eerste 3 teams in de bovenbouw en het eerste team in de middenbouw plaatsen zich voor het Regionale Schoolschaaktoernooi.
Dit toernooi wordt ook door de Schaakclub Vegtlust georganiseerd en vind plaats op zaterdag 10 maart, ook weer in de Rientjes Mavo in Maarssenbroek. Aan dit Regionale Schoolschaaktoernooi doen de sterkste schoolteams uit de hele provincie mee. De beste teams van dit toernooi plaatsen zich voor het Nederlands Kampioenschap Schoolschaak.

In de Bovenbouw tekende zich al snel een winnaar af, hier werd heftig gestreden om plaats 3. De nummers 3 en 4 hebben beide een score van 4.5 behaald, echter, omdat Tweespong Duif B een half bordpunt meer heeft, zijn zij op de derde plaats geëindigd. 

Pos Naam Score bordpunten
1 Tweesprong Duif A 7 23.0-5.0
2 Samenwerkschool A 5.5 21.0-7.0
3 Tweesprong Duif B 4.5 17.0-11.0

Winnaars Bovenbouw Stichtse Vecht Schoolschaaktoernooi 2018

Dit betekent dat de scholen Tweesprong en Samenwerkscbool Nigtevecht zich geplaatst hebben voor het Regionale Schoolschaaktoernooi. Wij wensen hen heel veel succes!

Ook in de Middenbouw deden de Tweesprong en de Samenwerkschool het erg goed. De volgende scholen gingen uiteindelijk met de bekers naar huis:

Pos Naam Score bordpunten
1 Tweesprong Duif D 7 24.0-4.0
2 Samenwerkschool C 5 17.0-11.0
3 Klaroen C 4.5 16.0-12.0

Winnaars Middenbouw Stichtse Vecht Schoolschaaktoernooi 2018

Dit betekent dat de Tweesprong ook in de middenbouw aan het Regionaal Schoolschaaktoernooi meedoet.

De volledige eindstand van de Middenbouw en Bovenbouw kun je hier vinden. Meer foto’s van de dag kun je hier vinden.

Een sfeerimpressie van de dag.

De Schoolschaakcommissie van Schaakclub Vegtlust wil alle spelers bedanken voor een fantastisch toernooi en de Rientjes Mavo voor de gastvrijheid.

Uiteraard kunnen wij dit niet alleen. Zonder de inzet van de vele vrijwilligers als tafelleider, in de bar, broodjes smerend in de keuken, of anderszins, is het onmogelijk om zo’n groot toernooi te organiseren. Met het gevaar dat we iemand vergeten willen wij de volgende mensen bedanken voor hun inzet: Wayan, Minoes, David, Sjoerd, Tim, Tigo, Simcha, Michelle, Daniël, Gerrit, Michel, Jan, Hugo, Tobias, Anne, Hieke, Daan en Sven.

Schoolschaakcommissie Vegtlust

Jolanda van Kollenburg
Nico van der Knaap
André Kruize
Eddie Huibers

Geef een reactie