Chessity – De stand van de Sterren

Sinds een week hebben de jeugdleden van Vegtlust de beschikking over een Chessity account. Via chessity.nl kunnen zij daarmee schaakopgaves maken en lessen volgen en zo in hun eigen tempo leren schaken en onderwerpen oefenen. Vegtlust past Chessity toe in combinatie met de bekende stappenmethode.

De stappendocenten zullen tijdens de les regelmatig stilstaan bij het gebruik van Chessity en ook opgaves en lessen op Chessity gebruiken om hun les te verrijken en de kinderen de mogelijkheid te geven om extra te oefenen.

Elke paar weken zullen wij via de website laten zien hoeveel sterren kinderen hebben gehaald en hoeveel lessen zij voltooid hebben. 

De huidige stand is nog een beetje vertekend omdat sommige kinderen al langer een eigen Chessity account hadden dat zij nu ook bij Vegtlust gebruiken. Maar, wij verwachten dat deze vertekening snel weg zal zijn zodra alle kinderen langer actief zijn op Chessity.

We zien dat er in de eerste week door veel kinderen al heel veel opgaves zijn gemaakt en enorm veel sterren zijn gescoord!

Geef een reactie