Informatie

>> Bekijk voor het laatste nieuws over het schoolschaaktoernooi onze Facebook-pagina <<
>> Download het poster om reclame te maken voor het schoolschaaktoernooi <<

Wanneer
Op zaterdag 18 januari 2020 vindt de 43e editie van het Stichtse Vecht Schoolschaaktoernooi plaats.

Waar
Het toernooi is van 11 uur tot 16 uur en wordt gehouden in het Niftarlake College in Maarssenbroek (Pauwenkamp 151 in Maarssenbroek). Parkeren kan bij Winkelcentrum Bisonspoor (route). Vanaf de parkeergarage staat met pijlen de route naar het Niftarlake aangegeven.

Wie
De kinderen uit Stichtse Vecht kunnen namens hun basisschool aan dit toernooi meedoen. Alle scholen in Stichtse Vecht zijn uitgenodigd en kunnen teams inschrijven (voor 18 december 2019).

Het inschrijfgeld is € 10 per team als er uiterlijk 9 januari geld is overgemaakt aan SV Vegtlust, IBAN: NL36 RABO 0304 611611. O.v.v. schoolschaak 2020 en vermelding van de basisschool + aantal teams.
Als er op de dag zelf wordt betaald (pin/contant) dan is het inschrijfgeld € 12 per team.

Een team bestaat uit 4 personen met evt. een reservespeler, die allemaal op dezelfde school moeten zitten. Een team wordt ingeschreven voor de middenbouw (groep 3,4,5) of bovenbouw (groep 6,7,8).  De kinderen dragen het school T-shirt en per school is er minstens 1 begeleider (ouder of leerkracht) aanwezig op de speeldag.

Indien gewenst kan een school zich aanmelden voor een schaakclinic.

Wat
De speeldag bestaat uit 7 speelronden, volgens het zgn. Zwitsers systeem. Dat betekent dat na elke ronde de teams weer worden ingedeeld n.a.v. hun prestaties uit de vorige ronde. Deze indeling wordt voor elke volgende ronde bekend gemaakt en zal op verschillende plaatsen worden opgehangen.

De 1ste, 2de en 3de plaats bij de bovenbouw en bij de middenbouw winnen een beker en mogen door naar de regionale ronde van het landelijke Schoolschaken. Dit het Regionaal Schoolschaaktoernooi van de Stichts-Gooische Schaakbond (SGS) wordt ook door schaakvereniging Vegtlust georganiseerd en vindt plaats op zaterdag 21 maart 2020 bij het Niftarlake College.

Er is een bar aanwezig waar fruit, klein snoep, chips, drinken (koffie en frisdrank) en diverse broodjes te koop zijn. De opbrengst wordt gebruikt voor de organisatie van dit schoolschaaktoernooi.