Informatie SGS Schoolschaaktoernooi 2021

Goed nieuws! Op zaterdag 17 april is het regionale schoolschaaktoernooi. Dit wordt namens de Stichts-Gooise Schaakbond georganiseerd door schaakclub Vegtlust uit Maarssen. Alle scholen uit de Stichts-Gooise regio zijn uitgenodigd.

LET OP: de link naar het Tornelo toernooi is gewijzigd!!
Het nieuwe toernooi is bereikbaar via deze link.

Voor de spelers is er een handleiding aangepast.

Gegevens over het toernooi:

• Deze editie van het toernooi is online en wordt gespeeld op Tornelo
  • Er zijn geen kosten verbonden aan deelname
  • Zaterdag 17 april van 13:00-16:00 uur
  • (Afhankelijk van de hoeveelheid deelnemers is er eventueel een finaleronde op zaterdag 24 april van 13:00-16:00 uur)
  • Er kunnen maximaal 40 teams mee doen aan het toernooi
  • Een team komt uit voor 1 school, alle spelers dienen op dezelfde school te zitten!
  • Een team bestaat uit minimaal 4 (en maximaal 10) spelers (indien een school meer dan tien spelers wil inschrijven, zijn twee teams toegestaan)
  • Bij een partij krijgen beide spelers 10 minuten speeltijd
  • We spelen 7 rondes, met een pauze van 5 min tussen elke ronde
  • Voor de eindstand wordt gekeken naar het resultaat van de vier beste spelers per team.

Noodzakelijke acties voor deelname:

• uiterlijk 31 maart doorgeven hoeveel kinderen er mee gaan doen voor de school. Stuur een mail naar bestuur@schaakclubvegtlust.nl
    • alle deelnemende kinderen maken een account aan op Tornelo (https://home.tornelo.com/), zie bijlage voor instructie
    • op 31 maart en 3 april zijn er testtoernooien waarbij deelnemers bekend kunnen raken met de website, elkaar onderling kunnen uitdagen en genieten van een potje schaak. De links naar deze toernooien komen op de website www.sgs-schaakbond.nl te staan
    • op 2 april ontvangen alle spelleiders een mail met aanvullende informatie
    • uiterlijk 10 april worden de teams, met deelnemers en hun accountnamen op Tornelo + contactpersoon doorgegeven via het inschrijfformulier op de website van Vegtlust + welke klas de teamleden zitten en welke school
    • uiterlijk 16 april hebben de spelers een account en spelersprofiel aangemaakt op Tornelo en zich aangemeld bij het toernooi. Hiervoor hebben we een handleiding gemaakt met uitleg over het aanmaken  van een account/spelersprofiel en aanmelden bij het toernooi.
    • Het toernooi is bereikbaar via deze link.

We hebben een spelvorm (Zwitserse indeling) gekozen waarbij er zo veel mogelijk wedstrijden worden gespeeld tegen gelijkwaardige tegenstanders. Het gaat om de teamscore en niet om de individuele score.

Er zijn mooie prijzen te winnen, met als klap op de vuurpijl plaatsing voor de halve finales van het NK Schoolschaak Online op 31 mei en 4 juni.