Uitslag en verslag SGS Schoolschaaktoernooi 2021 online

Online SGS Schoolschaaktoernooi een succes

Op zaterdag 17 april werd het regionale schoolschaaktoernooi online gespeeld. Het toernooi werd namens Stichts-Gooische Schaakbond georganiseerd door Schaakclub Vegtlust uit Maarssen. In totaal namen er 216 basisschoolkinderen deel, verdeeld over 33 teams, afkomstig van 23 scholen uit de regio. Hiermee was het direct het grootste online-schoolschaaktoernooi van Nederland! Het toernooi werd gespeeld over 7 rondes, waarbij de scores van de vier beste spelers het teamresultaat bepaalde. Doordat de spelers gekoppeld werden aan de hand van hun score in het toernooi, maakte ieder kind kans om een partij te winnen.

De winnaars van het toernooi

winnaars SGS schoolschaaktoernooi 2021

De Spits uit Utrecht is de winnaar geworden. De Kindercampus uit Hilversum en De Achtbaan uit Utrecht werden tweede en derde. Uit de Stichtse Vecht is WereldKidz Tweesprong op een zevende plek geëindigd en maakt nog kans op deelname aan de halve finales van het NK Schoolschaak eind mei.

Ben je benieuwd waar jouw school of jezelf ben geëindigd? Bekijk dan de complete uitslag ven het toernooi.