SGS Grand Prix

Ieder jaar organiseert Vegtlust een van de toernooien in de SGS Grand Prix reeks.

Aan Grand-Prix-toernooien mag iedereen meedoen die in aanmerking komt voor een jeugdrating. Dat wil zeggen, je mag op 1 januari van het lopende seizoen niet ouder zijn dan 16 jaar. Je hoeft geen lid te zijn van een schaakclub. Deze toernooien worden op zaterdag- of zondagmiddag gespeeld. Omdat de indeling gebeurt op speelsterkte, zijn Grand-Prix-toernooien heel geschikt voor minder sterke of jonge spelers. Deelnemen aan een Grand-Prix-toernooi is een leuke manier om kennis te maken met schaaktoernooien en schaakclubs.

Toernooiopzet:
Er wordt in de hogere groepen gespeeld met een klok: de bedenktijd is 15 minuten per persoon. De indeling is op speelsterkte (dus niet op leeftijd). De spelers worden ingedeeld in groepen van acht spelers; Per groep van acht spelers zijn er drie bekers te winnen; De resultaten van alle deelnemers van alle Grand-Prix-toernooien worden in een totaalstand verwerkt. Om hoog te eindigen in het totaalklassement hoef je niet aan alle Grand-Prix-toernooien mee te doen. Alleen je beste vier toernooien tellen mee.