Schoolschaaktoernooi

schoolschaak20152016_4

Open Stichtse Vecht Schoolschaaktoernooi

Dit jaar organiseert schaakvereniging Vegtlust voor de 42ste keer het Open Stichtse Vecht Schoolschaaktoernooi.

Dit schoolschaaktoernooi is ooit begonnen als Maarssens Schoolschaaktoernooi en inmiddels uit gegroeid tot hét schoolschaaktoenooi in de Stichtse Vecht. Scholen uit Maarssenbroek, Maarssen, Breukelen, Loenen en Nigtevecht zijn regelmatige deelnemers aan dit gezellige en inspirerende schaaktoernooi. Vorig jaar hebben zo’n 150 kinderen met veel schaakplezier meegedaan.

Het toernooi vindt dit jaar plaats op 18 januari 2019 van 11 uur tot 16 uur in de Rientjes Mavo, Valkenkamp 551, Maarssenbroek.

De kinderen uit de Stichtse Vecht kunnen namens hun basisschool aan dit toernooi meedoen. Alle scholen in Stichtse Vecht zijn aangeschreven en kunnen teams inschrijven. Een team bestaat uit 4 personen met evt. een reservespeler. Een team wordt ingeschreven voor de middenbouw groep 3,4,5 of bovenbouw groep 6,7,8.  De kinderen dragen het school T-shirt en per school is er minstens 1 begeleider (ouder of leerkracht) aanwezig op de speeldag.

Het inschrijfgeld per team is 10 euro. Dit kan ‘aan de deur’ worden betaald of van tevoren worden overgemaakt op SV Vegtlust, IBAN: NL36 RABO 0304 611611. O.v.v. schoolschaak 2019 en vermelding van de basisschool + aantal teams.

De speeldag bestaat uit 7 speelronden, volgens het zgn. Zwitsers systeem. Dat betekent dat na elke ronde de teams weer worden ingedeeld n.a.v. hun prestaties uit de vorige ronde. Deze indeling wordt voor elke volgende ronde bekend gemaakt en zal op verschillende plaatsen worden opgehangen.

De 1ste, 2de en 3de plaats bij de bovenbouw en bij de middenbouw mogen door naar de regionale ronde van het landelijke Schoolschaken. Deze ronde wordt ook door schaakvereniging Vegtlust georganiseerd en vind plaats op zaterdag 23 maart in de Rientjes Mavo, Valkenkamp 551, Maarssenbroek.

Voor de 1ste, 2de en 3de plaats bij bovenbouw en middenbouw wordt er een beker uitgereikt.

Er is een bar aanwezig waar klein snoep, chips, drinken (koffie en frisdrank) en diverse broodjes te koop zijn. De opbrengst wordt gebruikt voor de organisatie van dit schoolschaaktoernooi.

Neem voor vragen contact op via jeugdvegtlust@gmail.com

Antwoorden op veel gestelde vragen vindt u hier. Het inschrijfformulier en een poster om in de school op te hangen zijn via email naar de scholen verspreid.
Beide kunt u ook hier vinden. Het inschrijfformulier is in Word formaat en in PDF formaat beschikbaar. De poster kunt u in PDF formaat downloaden en zelf uitprinten.

Schoolschaakcommissie Vegtlust
Jolanda van Kollenburg, Eddie Huibers, Nico van der Knaap, André Kruize