Ouder-Kind Toernooi

Traditioneel wordt het seizoen afgesloten met het Ouder-kind toernooi, georganiseerd door de Jeugdcommissie van Vegtlust. Een team bestaat uit een kind met een volwassene. Dit kan een ouder zijn, maar ook opa, oma, oom, tante, broer, zus, buurman, buurvrouw, etc. zijn toegestaan.
Ieder jaar schrijven zich vele teams in onder de meest fantasierijke namen zoals de Mooie Dames, de Snelle Lopers, de Supertorens en de Schaakma(a)tjes!

Onderverdeeld in poules van 4 teams waarbij de kinderen van gelijke sterkte zijn, speelt ieder team 3 wedstrijden van een half uur tegen de andere teams in de poule. Hierbij spelen de kinderen tegen elkaar, en de ouders tegen elkaar. Vooral deze laatste wedstrijden kennen verrassende uitslagen. Het team met de meeste punten is de poulewinnaar (uiteraard), bij gelijke stand geeft het aantal punten dat de kinderen hebben gehaald de doorslag.