Jeugd Externe Competitie 2020-2021

Net als bij andere sporten zoals hockey en voetbal spelen we wedstrijden tegen andere clubs uit de regio. We noemen dat externe competitie. Deze wordt georganiseerd door SGS (Stichts Gooise Schaakbond). Een schaakteam bestaat uit 4 spelers. De indeling van teams gaat op leeftijd.

• A-teams: geboren in 2002 of later
  • B-teams: geboren in 2004 of later
  • C-teams: geboren in 2006 of later
  • D-teams: geboren in 2008 of later

We hebben dit jaar nog geen bericht gehad van de SGS over de start van de externe competitie. We wachten geduldig af.

Als Vegtlust doen we mee in de B-, C- en D-categorie.

Weetjes over externe competie:

• In de periode oktober tot en met april
  • ± 1 wedstrijd per maand
    De wedstrijden beginnen om 19:00 en zijn meestal om 20:30 uur klaar
  • Uit en thuis
    De ene helft van de wedstrijden speel je bij ons, op onze speelavond dus vrijdag. Als je 'uit' speelt dan speel je op de clubavond van een tegenstander. Dat kan dus een andere avond zijn.
    Bij uit-wedstrijden vragen we (bij toerbeurt) een ouder om te rijden. Bij thuis-wedstrijden is Tim onze gastheer.
  • Competitie en les?
    In de week dat je competitie speelt verwachten we je niet op de lesavond. Maar het mag natuurlijk wel als je het kunt combineren.